Bahan Bahan
Daging 1/2 kilo
Lada merah 2 - hiris
Lada hijau 2 - hiris
Bahan Tumis
Bawang besar 1 biji - hiris
Bawang putih 3 biji - hiris
Halia 2 inci - mayang halus
Cili padi 5 tangkai- hiris
Bahan Perasa
Kicap ABC 3sb
Cili paste 3sb
Sos tomato 1sb
Sos cili 1sb
Sos tiram 2sb
Cara Menyediakan
- Rebus daging 1/2 masak..angkat pastu hiris nipis...pastu goreng kejap...angkat letak tepi dulu
- Masukkan bahan tumis..tumis hingga layu..pastu masukkan bahan perasa.. masukkan daging dan air 2 cawan..biarkan mendidih sampai kering sikit, biar berkuah sikit k
- Masukkan lada merah/hijau .... kacau2 lagi ... siap
Tiada ulasan:
Catat Ulasan