BAHAN BAHAN
Ayam 1 ekor - potonglah ikut suka
Kelapa parut 1 cawan
Daun limau purut 10 helai - koyak2
Daun kunyit 3 helai - hiris halus
Gula merah - agak2
Garam
BAHAN KISAR
Bawang merah 10 biji
Halia sebesar ibu jari 2x
Ciki padi 10 tangkai
Serai 3 batang
Biji Ketumbar 3sb
CARA PENYEDIAAN
- Sangai kelapa sampai kekuningan..Jangan tumbuk... biar camtu jer
- Goreng ayam setengah masak..angkat letak tepi dulu
- Tumis bahan kisar sampai pecah minyak..masukkan daun limau purut.. daun kunyit separuh..kelapa separuh..gula garam secukup rasa...air sikit..
- Masukkan Ayam... tutup kejap.. biarkan sampai kering dan ayam masak...! dah siap angkat taburkan daun kunyit dan kelapa..
SELAMAT MENCUBA!!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan