Ini adalah burger yang lazat dengan menggunakan sumber terbaik protein tanpa lemak iaitu ayam belanda.
Bahan-bahan:
1/2 kg dada ayam belanda
1 ulas bawang putih, cincang
1/2 sudu teh paprika
1/4 sudu teh jintan putih tanah
Sedikit garam untuk rasa
1/4 sudu teh serbuk lada hitam hitam
4 keping bawang india, panggangkan
1/4 cawan sos barbeku
4 (1.6 oz) roti biji bijan, bakar
Penyediaan:
1. Dalam mangkuk sederhana, perlahan-lahan campurkan bersama-sama ayam belanda, bawang putih, paprika, dan jintan putih.
2. asingkan ayam belanda ke dalam 4 (4 inci) Patties; garam dan lada.
3. Panaskan grill sederhana tinggi; grillkan pattie ayam belanda dan balikkan sehingga sekali sahaja sehingga burger masak (kira-kira 7 minit setiap sisi). Hidangkan dengan topping dan Roti dikehendaki.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan