Halaman

Resepi Grilled Lamb Asparagus & Teriyaki Sause




Grilled Lamb Asparagus & Teriyaki Sause

Bahan Bahan

Lamb Stir Fry 100g
Asparagus
Kobis (hiris halus2)
Tomato
Thausand island
Biji Bijan (sangai)

Bahan untuk Sause 

Kicap manis ABC 1sb
Sos Tiram 1sk
Minyak bijan 1sb
Gula perang 1sb
Sos tomato 1sk
Bawang putih 3 biji (tumbuk halus)
Tepung jagung 1sk (bancuh air)

Caranya

  1. Satukan semua bahan kecuali tepung, kacau2 hingga sebati..ambik sikit rata2kan atas dulang besar..,mcm sapu minyak..
  2. Kemudian atur keping2 Lamb atas dulang, tuang sikit2 sos...lumur2kan kat lamb..perap 2 jam.
  3. Lebihan sos tadi bubuh Air 1/2 cawan.. masak hingga mendidih..taruk tepung.. kacau hingga pekat...siap
  4. Selepas 2 jam..gulung Lamd dgn Asparagus pelan2 k...pastu taruk minyak 1 sudu dekat kuali leper...bakar Lamb hingga masak..
  5. Angkat lamb..curahkan teriyaki sause dan taburkan biji bijan...
  6. Hidangkan bersama kobis tomato.. taruk thausand island... siappp
Bismillah 😘😘

Tiada ulasan:

Catat Ulasan