•••••••••••••••••••••••••
Bahan Bahan
Ayam kampung 1 ekor - potong ikut suka
Serai 2 batang - ketuk
Daun limau purut 10 helai
Asam gelugor 2 keping
Gula melaka - agak2
Kerisik 3sb
Ketumbar 2sb - sangai/kisar halus
Santan kotak kecik 1
Garam secukup rasa
Bahan Kisar
Bawang besar 2 biji
Bawang putih 5 biji
Cili padi 10 tangkai
Halia 2 inci
Lengkuas 2 inci
Serai 2 batang
- kisar sampai betul2 halus
Cara Menyediakan
1) Panaskan minyak dalam kuali.. tumis bahan kisar sampai betul2 pecah minyak
2) Masukkan serai daun limau purut, gula melaka, ketumbar, kerisik, asam gelugor .. tumis lagi sampai pecah minyak
3) Akhir sekali masukkan santan , ayam dan garam.. masak sampai kering..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan