BAHAN A
Daging batang pinang 1/2 kilo
Serbuk lada hitam 2sb
Chili paste 5sb
Sos tiram 2sb
Sos tomato 2sb
Sos cili 2sb
Kicap ABC 1sb
Gula perang 1sb
BAHAN B
Bawang besar 1 biji - hiris
Bawang putih 5 biji - ketuk
Halia sebesar ibu jari 2x - hiris nipis
Lada besar merah 1 tangkai - hiris
Lada besar hijau 1 tangkai - hiris
Cili padi merah 5 tangkai - hiris
Daun bawang 2 pokok - hiris
CARA MEMASAK
- Rebus daging hingga empuk..angkat tunggu sejuk kemudian hiris nipis2..kemudian goreng kejap je jangan lama...
- Tumis semua bahan A hingga wangi masukkan daging dan air sikit..kacau2 keja
- Akhir sekali masukkan bahan B. kacau2 kejap.. terus angkat.. siap π
SELAMAT MENCUBA!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan