BAHAN BAHAN
Daging 1 kilo
Ketumbar 2sb - tumbuk
Kicap manis 4sb
Daun limau purut 5 helai
Serai 1 batang - ketuk
Gula garam secukup rasa
BAHAN KISAR
Lada besar 6 tangkai
Lada kering 10 tangkai - rebus
Bawang besar 1 biji
Bawang putih 6 biji
Biji Ketumbar 1sb
Halia 2 inci
Lada kering 10 tangkai - rebus
Bawang besar 1 biji
Bawang putih 6 biji
Biji Ketumbar 1sb
Halia 2 inci
CARA MEMASAK
- Rebus daging bersama ketumbar hingga lembut..angkat toskan..tunggu sejuk, hiris nipis2 taruk kicap gaul2...kemudian goreng..angkat letak tepi dulu..
- Tumis bahan kisar hingga pecah minyak, masukkan serai, daun limau purut, gula garam dan daging .. taruk air panas 1 cawan .. masak sehingga kuah kering .. siap
SELAMAT MENCUBA!!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan