Tulang kambing sikit
Daging kambing sikit
Kentang 2 biji
Terung panjang 1 batang
Tomato 1 biji
Daun kari
Kari daging mak siti 1 paket kecik
Air asam jawa sikit
Daging kambing sikit
Kentang 2 biji
Terung panjang 1 batang
Tomato 1 biji
Daun kari
Kari daging mak siti 1 paket kecik
Air asam jawa sikit
Bahan Kisar
Lada kering 15 tangkai
Bawang besar 2 biji
Bawang putih 8 biji
Halia 2 inci
Rempah Tumis
Kayu manis 1
Bunga Lawang 4
Bunga cengkih 5
Buah pelaga 5
- Masukkan tulang/daging kambing dalam pressure cooker.. biarkan dulu.
- Panaskan periuk..masukkan bahan tumis dan daun kari...kacau2 kejap...kemudian masukkan bahan kisar..tumis sampai betul2 pecah minyak.
- Kemudian masukkan rempah kari.. kacau2 kejap..taruk air sikit...kemudian padamkan api...curah kuah kedalam pressure cooker..masak tulang/daging sampai empuk..
- Setelah tulang/daging empuk ...... masukkan pulak kentang..bila kentang dah empuk.. massukkan terung,air asam jawa, tomato, gula garam secukup rasa..air panas sikit.. biarkan mendidih..Siapppp 😬😊

Tiada ulasan:
Catat Ulasan