Bahan A
Sotong saiz besar 3 ekor
Bahan B
Bawang putih 3 biji
Bawang merah 1 biji
Halia 1 inci
Cili padi 6 tangkai
Daun limau purut 2 helai
(semua bahan cincang
sampai halus.)
Bahan C
Nisey kabung/gula kabung
Jus limau nipis 4 biji
Sos ikan 1sb
Cara Menyediakan
Sotong saiz besar 3 ekor
Bahan B
Bawang putih 3 biji
Bawang merah 1 biji
Halia 1 inci
Cili padi 6 tangkai
Daun limau purut 2 helai
(semua bahan cincang
sampai halus.)
Bahan C
Nisey kabung/gula kabung
Jus limau nipis 4 biji
Sos ikan 1sb
Cara Menyediakan
- Bersihkan sotong..kelar2 kan dibahagian belakang, Rebus 1 minit..terus angkat.
- Kacau bahan C bagi sebati, taruk bahan B..kacau2 curahkan atas sotong.

Tiada ulasan:
Catat Ulasan